Vesti

Steam obustavio distribuciju igre posle lažnih pozitivnih recenzija

Posle gomile loših kritika koje je dobila igra dostupna na Steamu “The Art of Stealth”, Valve je primetio nekolicinu pozitivnih koji su odudarali od trenda i otkrio da iza njih stoji developer igre Matan Koen, i posledično uklonio igru sa svoje liste dostupnih igara.

Developer same igre je već duže vreme vodio agresivnu retoriku protiv loših recenzija koje je igra dobijala, i ako ste već čuli za samu igru, veće su šanse da se to desilo zbog njegovih detinjastih izliva besa na sve one koji su je negativno ocenili.

Poslednji sukob koji je Met Koen imao je bio sa YouTube ličnošću Džimom Sterlingom koji je igru nazvao “apsolutno odvratnim smećem” na šta je Koen uzvratio zahtevom da se obriše ovaj video, izjavom da Sterling ne poštuje developere i pretio tužbom i drugim legalnim aktima protiv Sterlinga. Čitava drama je dosegla nepotrebno ružne nivoe, a usledile su i druge primitivne pretnje.


Samu Sterlingovu recenziju možete pogledati ovde:

Danas saznajemo da je Valve saznao da je Koen sam kreirao nekoliko Steam naloga da bi kačio pozitivne recenzije sopstvene igre što se kosi sa njihovim uslovima korišćenja i Valve je uklonio “The Art of Stealth” iz liste dostupnih igara. Oni koji su je već kupili, mogu i dalje da je koriste iz svoje Steam biblioteke.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top