PC

Idejni tvorac GTA serijala tuži Rockstar i radi na novoj igri

Lesli Benzis (Leslie Benzies) je čovek koji je u velikoj meri zaslužan za svaku GTA igru od čuvene trojke pa naovamo. Koncept koji je ustanovljen za GTA serijal je dobitna kombinacija koja je u svojoj srži ostala nepromenjena već više od 15 godina, a glavni čovek iza tog koncepta je upravo Lesli.

Osim GTA serijala, Lesli je bio producent i dizajner čuvenog PlayStation 3/Xbox 360 hita Red Dead Redemption, čiju je produkciju preuzeo u trenutku kada je igra opasno bila na klimavim nogama, i njemu možemo da zahvalimo što je ovo remek-delo konzolaškog gejminga na kraju ipak ugledalo svetlost dana.

Nažalost, Leslija nećemo videti u radu na Red Dead Redemption 2, najavljenom oktobra prošle godinejer je kompaniju zvanično napustio januara prošle godine, nakon što je prethodno već bio na prinudnoj “pauzi” dužoj više od godinu dana.

U aprilu 2016. godine, Lesli je tužio Rockstar zahtevajući 150 miliona dolara odštete zato što je, kako kaže, nezakonito isteran iz kompanije. Suđenje je još uvek u toku i videćemo šta se tačno krije iza ovoga u ko je tu kriv zbog raskida ugovora nakon gotovo dve decenije uspešne saradnje.

U međuvremenu je Benzis rešio da ne gubi vreme, već je osnovao 5 novih kompanija baziranih u Edinburgu, među kojima su i firme Royal Circus Games Limited, Starship Group and Everywhere Game Limited. Prva od pomenutih kompanija je već registrovala i trejdmark “Time for a New World”, što zajedno sa heštegom koji forsiraju (#TFANW), nam govori da će ovo vrlo verovatno biti njihov prvi projekat.

Zanimljivo je da  će fokus jedne od novih kompanija biti i proizvodnja “headsetova, stakala i programa” za virtuelnu realnost, što znači da će Benzis pokušati da proširi posao i na ovu rastuću i još uvek mladu granu industrije video igara.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top