PC

Apokalipsa danas postaje video igra

Apokalipsa danas (Apocalypse Now) je čuveni ratni film iz 1979. godine u kome glavnu ulogu igraju Marlon Brando i Martin Šin. Smešten u paklu rata u Vijetnamu, film nam na sablasno slikovit način pokazuje sav užas i horor koji je ovaj rat nosio. Film je veoma brzo stekao kultni status, a 2002. godine je izdata i “obogaćena” verzija filma sa 49 minuta dodatnog sadržaja i izbrisanih scena.

Režiser, scenarista i producent ovog remek-dela je Fransis Ford Kopola (Francis Frod Coppola)  i u pravo on nam danas predstavlja projekat o kome pišemo – Kickstarter kampanja za Apocalypse Now igru. Da, dobro ste pročitali, legendarni režiser je okupio tim proverenih veterana industrije video igara da zajedno rade na ostvarivanju ove sjajne ideje.

Kopola je već ranije imao loših iskustva sa izdavačima i finasijerima upravo kod filma Apocalypse Now, jer su njegovu originalnu viziju skratili i osakatili zbog poslovnih procena i političke korektnosti (cenzure). Zato je Kopola upravo i rešio da projekat ove igre finansira putem crowdfunding platofrme Kickstarter, jer kada vam fanovi finansiraju igru onda ste odgovorni jedino prema njima i možete da razvijete vašu viziju onako kako želite.

Igra će, kako je opisano na Kickstarter stranici, biti psihodelični horror RPG, a tražena suma za finansiranje projekta je 900 000 dolara. Više detalja o projektu, kao i samo kampanju, možete pronaći na OVOM LINKU.

Ovo nije prvi put da se neka video igra bavi ovom pričom. Film “Apocalypse Now” je baziran na romanu “Srce tame”  (Heart of Darkness), čija je priča bila glavna inspiracija za igru Far Cry 2 iz oktobra 2008. godine, kao i za Spec Ops: The Line iz 2012.

 

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top