PC

Pillars of Eternity 2: Deadfire i “zvanično”

Reč “zvanično” u naslovu ove vesti je pod znacima navoda zato što je ostalo još par sati da igra bude i zvanično najavljena na Obsidianovom sajtu, ali je portal Polygon “greškom” pustio vest i materijal o igri i pre nego što je sam Obsidian pustio vest o nastavku igre, koju nam tizuje već dobrih nedelju dana.

PoE 2 će imati podnaslov “Deadfire”, što se odnosi na ime arhipelaga u PoE svetu (Eora), što znači da će ovaj region verovatno biti centralna oblast dešavanja u igri. Priča igre se nastavlja direktno tamo gde je stala u prvom delu.

Centralni element priče “dvojke” će biti statua starog Nua, koja se nalazi ispod vašeg utvrđenja u obliku mega-dungeon lokacije sa čak 15 nivoa, nastale kao bonus materijal prilikom Kickstarter kampanje za Pillars of Eternity.

U nastavku će se ispostaviti da bog svetlosti i ponovnog rađanja, Eothas, za koga se verovalo da je ubijen, zapravo obitava u pomenutoj statui. Rešava da se oslobodi svoje tamnice i zajedno sa čitavom statuom “ustaje”, i usput vam ruši vaše čitavo imanje i vas ostavlja jedva živim. Vi ćete u dvojci krenuti u potragu za njim, u pokušaju da dobijete odgovore na razna pitanja, ali odgovori koje dobijete mogu “iz temelja da uzdrmaju čitavo postojanje sveta bogova i smrtnika”.

U igri ćemo videti brojne nove lokacije, putovati preko mora, upoznati nove kulture koje nismo imali prilike da vidimo u prvom delu…

Obsidian će za PoE 2 ponovo ići na crowdfunding, ali ovoga puta preko platforme Fig, baš kao njihove kolege iz inXile, koji su za Wasteland 3 takođe radili kampanju na Figu. Tražena suma će biti 1,1 miliona dolara, a biće ponuđeno i akcija u vrednosti od  2,25 miliona dolara.

Ispod možete videti i prve slike iz igre:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top