PC

Probijena Denuvo zaštita na Resident Evil 7

Ozloglaženi sistem zaštite Denuvo dugo je predstavljao pravu muku i misteriju za sve hakere koji su se bavili krekovanjem video igara. Činilo se da su izdavači konačno našli magično rešenje za ubijanje piraterije video igara, pa su mnoge velike kompanije potrčale u zagrljaj kreatorima ovog sistema i bacala im novac u lice.

Sa druge strane, mnogi igrači, i tu naravno mislimo na one koji igre igraju legano, su zbog ovoga počeli da bojkotuju sve izdavače koji stavljaju Denuvo u svoje igre zato što je čitav sistem veoma problematičan, radi mnoge pozadinske procese iza leđa igrača, jede resurse i izaziva generalnu nestabilnost.

Ipak, kompanije su bile zadovoljne jer su njihove igre ili prestale da budu krekovane ili su prolazili meseci pre nego što neka igra bude krekovana, pa je u tom trenutku prosto i bilo nebitno jer je glavni talas prodaje igre več prošao, i kompanije bi se obično odlučile za skidanje Denuvo zaštite jednom kada igra bude krekovana ili čak i bez toga, kada prođe određeni period i igra se proda u dovaljno primeraka.

No, izgleda da je vladavini Denuvo sistema došao kraj. Organizacija CPY, koja stoji iza krekovanja i piratizovanja mnogih velikih AAA igara, je uspela da najnoviju verziju Denuvo zaštite, implementiranu na igri Resident Evil 7, krekuje za svega neverovatnih 5 dana i igra se već nalazi na torrent sajtovima. Ovo je velika vest i veliki udarac za sve kompanije i izdavače koje su uložile novac u Denuvo sistem, jer ovo praktično znači da će sve velike igre koje koriste ovaj sistem u ovoj godini moći da budu krekovane za veoma kartko vreme, jer je period od par dana dovaljno kratak da natera nekog ko bi inače kupio igru da sačeka piratsku verziju.

Sistem Denuvo je veoma toksičan način zaštite video igara i mi u redakciji pozdravljamo njegov pad, ali istovremeno uvek govorimo našim čitaocima da ukoliko vam se svidi neka igra da bi trebalo da je kupite, jer na taj način podržavate ljude koji rade na tim igrama i omogućavate im da nastave sa poslom. Pre par meseci smo izneli naše viđenje piraterije i o tome možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top