Vesti

Loša nedelja za Denuvo

Sve u svemu, poslednjih sedam dana je bilo katastrofalno za Denuvo. Kompanijina reputacija je umrljana, a poverenje saradnika opada. Pisali smo o tome kako je posle samo pet dana od objavljivanja Resident Evil 7 probijena Denuvo zaštita igre. Već duže su kompanije uglavnom bile zadovoljne saradnjom sa Denuvo zbog dugog perioda pre nego što hackeri zaobiđu zaštitu do kada je igra već prodata u velikom broju kopija ali sada se ovo promenilo.

Uz sve to, igrači su bili masovno protiv ovog sistema, ali to nije bilo bitno izdavačima. Sada je došlo do novog problema u sigurnosti Denuvo kompanije pošto se pojavio problem u zaštiti websitea, gde je čitav odeljak sa privatnim folderima kompanije ostao van zaštite kompletno, pa su izvučene prepiske i sa kompanijama i sa privatnim licima, između ostalog određenim piratom nezadovoljnim situacijom koju je (tada) Denuvo kreirao na tržištu, poboljšavajući zaštitu igara.

Period ovih prepiski seže sve do 2014. a najveći problem je što su privatni podatci broja developera koji su sarađivali sa kompanijom takođe leakovani i sada javni.

Kako će sve ovo uticati na kompaniju i da li će i u budućnosti izdavači sarađivati sa Denuvo ostaje da se vidi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top