PC

Gejb Njuel potvrdio: Valve trenutno pravi 3 nove VR igre

Eh ta trojka i vesti koje nam stižu iz kompanije Valve, svi odmah pomislimo samo na “ono čije se ime ne sme pominjati”. No dobro, i ova vest koju je danas u Sijeltu potvrdio sam Gejb je i više nego obećavajuća informacija, pogotovo za nas VR entuzijaste.

Njuel je imao otvoreni razgovor sa novinarima o VR radu u Valve-u, o ulozi koju Valve ima u razvoju HTC Vive i sličnim temama. Tom prilikom je odgovorio na par stvari.

On je objasnio da Valve nije ušao u razvoj hardvera (HTC Vive, Steam Machine, Steam Gamepad i drugo) zato što misle da tu leži novac, već zato što im to jednostavno olakšava sam rad na softveru na kome rade. On je to uporedio sa Mijamotom (Nintendovom legendom, autorom serijala Mario, Zelda i drugih klasika), koji je imao priliku da svoje igre razvija paralelno sa razvojem hardvera za koje su igre pravljene i da je zbog toga mogao da donese najbolji rezultat i vrhunsku zabavu.

On je zatim potvrdio da Valve u ovom trenutku paralelo sa razvojem HTC Vive radi i na razvoju čak tri “punokrvne” VR igre i da ih razvijaju kako u Source 2 endžinu, tako i u Unity okruženju.

Šta mislite, šta možemo očekivati od ovih triju igara? Nastavke legendi u VR-u ili neke potpuno nove igre?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top