PC

Electronic Arts dozvolio fanovima da održavaju ugašenu igru u životu

U gejming industriji je Electronic Arts odavno dobio titulu vašeg tipičnog “velikog zlog izdavača” koji samo gledaju kako da što više zarade i ne daju developerima da rade na njihovim igrama onako kako oni žele.

Koliko je ovo tačno ili nije, ostavićemo na vama da procenite, ali je Electronic Arts nekoliko puta umeo jako da iznenadi, na veoma pozitivan način. Najnovija stvar koja je izazvala divljenje  na internetu je to što je Electronic Arts javno dao potpunu slobodu i dozvolu fanovima da održavaju u životu ugašenu igru BattleForge preko privatnih servera i da pritom rade na daljem razvoju igre. Projekat koji je EA odobrio zove se Skylords Reborn.

Ekipa koja stoji iza ovog projekta zove se Ardent Peak, i oni ulažu puno slobodnog vremena, potpuno neprofitabilno, kako bi iz korena vratili igru i servere. Njihov do sada najveći strah bio je da sav njihov uloženi trud bude bačen niz vodu prostom izjavom vlasnika licence (EA) da projekat ugrožava njihovo vlasništo i da se ugasi, praksa koja je videla mnoge igre inspirisane poznatim većim igrama, a koje dožive kratku popularnost pre nego što ih vlasnici licenci ugase. Ljudi iza Ardent Peak su preko poznanika uspeli da stupe u kontakt sa ljudima iz EA i oni su im rado dali zvanični “amin” da nastave sa njim, ukoliko se budu držali određenih pravnih normi i dogovora.

BattleForge  je izašao marta 2009. godine i bi je onlajn real-time strategija sa kombinacijom kartičnih igara. Serveri za igru su ugašeni oktobra 2013. godine, pošto je EA procenio da više nije isplativo da ih održava. Ipak, igra je imala solidno veliku i posvećenu bazu “hardcore” igrača, koji su aktivno igrali ovaj zanimljiv naslov. Ti fanovi, ali i potencijalno novi. će od nedavno moći po prvi put posle skoro 4 godina da probaju opet njihovu omiljenu igru, pošto je beta testiranje za Skylords Reborn već počelo.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top