PC

Sudija Dred bi konačno mogao da dobije kvalitetnu igru

Čuvenog sudiju Dreda većina nas poznaje po akcionom filmu iz 1995. godine sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi, a nešto mlađima je prva asocijacija verovatno film Dredd iz 2012. godine.

Judge Dredd je jedan od karaktera iz franšize stripova pod imenom 2000 AD, koja ovih dana slavi 40 godina od prvog izlaska 1977. godine. Trenutni vlasnik franšize je kompanija Rebellion Developments, koja je, kako prikladno, upravo 2000. godine kupila 2000 AD i od tada pored razvoja igara se bavi i izdavaštvom stripova.

Što se video igara tiče, ova kompanija je najpoznatija po serijalu Sniper Elite, ali već na prvi pogled u rezime ovog studija, jasno vam je da je u pitanju kompanija koja sadrži veliko iskustvo i širok spektar igara iza sebe.

Ipak, ono po čemu ne mogu da se pohvale, su upravo igre koje su radili u okviru 2000 AD franšize. Igra Judge Dredd: Dredd vs. Death ima sramotnu ocenu od 55/100 na Metacriticu, a ništa bolje nije prošao ni Rogue Trooper iz 2006. godine, sa tek nešto višom ocenom kritike.

U Rebellionu su izgleda shvatili da im nešto baš i ne ide sa ovom franšizom, pa su danas objavili da će ubuduće čitav svet 2000 AD stripova biti otvoren za licencirano rentiranje, što znači da bilo koji izdavač ili studio koji želi da pravi igre sa čuvenim stripskim karakterima kao što su Judge Dredd, Rogue Trooper ili Strontium Dog, će sada jednostavno moći da plati licencu i krene sa razvojem igre.

Cene licenciranja nisu objavljenje, ali ovo je svakako odlična vest za sve fanove stripova i pogotovo 2000 AD franšize, čiji će distopijski i mračni svet budućnosti možda konačno dobiti priliku da bude adekvatno predstavljen u najmlađoj formi umetnosti – video igrama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top