Vesti

Da li je budućnost GooogleMaps u društvenim mrežama?

U skorom saopštenju Zeka Majera, produkt menadžera Google Maps odeljenja, stoji fin uvod u nove opcije Google Maps, koje su tu da zaobiđu sve one blago zaboravljene opcije koji bi mogle biti korisne, ali su ispale iz vidokruga jer nisu praktične i pri ruci. Tako nam Zek objašnjava da kada putujemo možemo iskoristiti sve prednosti novih Google Maps, kao što je oflajn mod i brzo kontaktiranje sa prijateljima za dogovore o večerama i mestima za provod. Sve u svemu, napominju se neke nove opcije ali bez direktno uperene priče korisnicima koja bi zaista naglasila o čemu se radi.

Iza svega ovoga je usledio updejt Google Maps u kom smo dobili mogućnost da kreiramo liste naših omiljenih lokacija, koje naravno možemo da podelimo sa prijateljima ili da stavimo da nam budu javno vidljive na nalogu, a tu su i opcije da pogledamo šta to vole naši prijatelji, ili da komuniciramo sa njima direktno iz Google Maps preko Maila, SMSa ili drugih socijalnih mreža. Sve sa svrhom lakšeg kretanja i svesti o lokacijama za provod u našoj blizini.

Sa druge strane, to sve veoma podseća na neke feature socijalnih mreža samih po sebi, pa možemo da postavimo pitanje, da li Google Maps planira transformaciju u takvu platformu?

I sam opis aplikacije je promenjen iz aplikacije koja će vas lakše dovesti od tačke A do tačke B u aplikaciju koja će vam olakšati organizaciju omiljene liste mesta za izlazak ili turističkih atrakcija u okolini, kao i način da bolje organizujete svoja putovanja, ili upoznate novu sredinu u kojoj se nalazite. Pored opcija koje su već ubačene kao što je naručivanje lokalnih kompanija sličih Uberu ili saveta i lokacija sa parkinzima, kao i poboljšane opcije komunikacije direktno iz Google Maps prema svim drugim servisima, on zaista iz dana u dan napreduje u polje društvenih mreža.

Naravno tu je i opcija da unapred pripremite sebi Google Maps u oflajn modu kada znate da vam internet neće biti dostupan, ali sve ostalo govori u prilog ovom našem osećaju. A znajući da je Google mapirao većinu planete i da je dostupan svima, ostaje samo pitanje da li će uspeti da privuče i korisnike ovom evolucijom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top