PC

Veliki grad u Pillars of Eternity 2 izgleda fantastično

U najnovijem apdejtu za crowdfunding kampanju igre Pillars of Eternity 2 imali smo prilike da vidimo glavni grad regiona Deadfire (gde će se nastavak odigravati) i možemo reći da smo apsolutno oduševljeni celim dizajnom.

Grad se zove Neketaka i biće jedini veliki grad u drugom delu Pillarsa, za razliku od prvog dela koji je imao Defiance Bay i Twin Elms. Ukoliko ste zbog ovoga možda razočarani, kada budete videli grad verujemo da ćete promeniti mišljenje.

Obsidian smatra da je prisustvo dva velika grad u Pillars of Eternity nekako razvodnjilo kvalitet oba grada i da će zato ovoga puta sav fokus staviti na jednom ogromnom gradu. Naime, Neketaka će biti velika skoro kao Defiance Bay i Twin Elms zajedno.

Kada su pravili ovaj grad, ideja je bila da dizajniraju lokaciju koja će zaista ostavljati utisak megalopolisa, ogromnog i živog grada, kakav do sada nije viđen u Pillarsima, ali i generalno Infinity Engine igrama. Grad se nalazi na velikom brdu uz obalu i zato je urađen po visinskim nivoima i sadrži veliki broj zona. Postojaće ciklus dana i noći i u skladu sa tim ciklusima će se i njegovi stanovnici ponašati, raditi različite ranje i biti na različitim lokacijama. Ovo omogućava da se prostor grada oseti kao živa sredina koja funkcioniše, ali i daje više gejmplej prostora igraču da različite situacije rešava na razlličite načine.  Postojaće i nasumični skriptovani susreti nezavisni od ostalih kvestova i čija je svrha da pokažu da u gradu postoji život i pored onog koji se tiče vas kao igrača.

Osim predstavljanja novog grada, u čijim čarima možete uživati na klipu ispod. Predstavljena je i nova vrsta saputnika, takozvani Sidekicks koji su više od običnih bezličnih plaćenika, ali manje od punokrvnih Companion likova. Sidekicks će vam pristupiti najčešće preko nekakvog kvesta, odnosno nakon što odradite neki kvest sa njima, kada će vam ponuditi svoju pomoć u daljim putovanjima. Oni će u startu imati svoju specifičnu ličnost i određenu jasnu pozadinu, ali neće imati dalju agendu, motive i specijalne odnose kao što će imati punokrvani Companioni. Oni neće biti obuhvaćeni Relationship sistemom koji je predstavljen u prethodnom apdejtu.

Pillars of Eternity II je u trenutku dok ovo pišemo, ~7 dana pre kraja kampanje, prikupio oko 2 830 000 dolara. Pogledajte ispod veličanstveni grad Neketaka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top