Mobile

Pokemon Go: novi problemi za trenere

Čitavih godinu dana nakon Pokemon pomame koja je zahvatila planetu, političari su došli do zaključka da ne bi bilo loše da nešto učine po tom pitanju. Na meti pasioniranih ludaka koji su trčali okolo najviše su bili gradski parkovi gde se moglo pronaći najviše Pokemona. U silnoj želji da ih sve pohvataju ova rulja je gazila sve pred sobom ignorišući prirodne lepote, cveće i drveće koje je pritom patilo. Reakcija gradskih čelnika je bila poslovično nepostojeća i neblagovremena, nadajući se poput putara da će sve to proći kao sneg u januaru.

Shayla Wiggins Pokemon GO

Pustite me u park, videla sam onog malog žutog tamo iza jele!

 

I prošlo je sve, manje više. Šteta što im to niko nije rekao jer se pripremaju silni zakoni koji će promeniti SVE! U Milvokiju je jedan park posebno bio na meti surovih trenera koji ne ostavljaju kamen na kamenu. Zbunjeni čelnici su bili, pa, zbunjeni ali onda uzeli stvar u svoje ruke i godinu dana kasnije odlučili da napišu predlog uredbe! Dotična uredba će prinuditi developere da traže dozvolu za pristup određenim lokacijama. U Ilinoisu su zahtevali da kreatori Pokemona izbrišu određene lokacije u čikaškom parku zbog “remećenja peščanih dina i ostavljanja tragova nogu”.

Iako je Pokemon Go mrtav iako mu to niko nije javio, sama opasnost od neke nove AR igre plaši čelnike gradova pa se mogu očekivati novi zakoni koji će sprečavati red i mir u parkovima.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top