Gadgets

Sapphire Nitro+ RX480 8GB Review

Ovo je već treća grafička kartica bazirana na RX480 grafičkom čipu tako da sada već znamo šta možemo da očekujemo ali su ti sitni detalji oni koji mogu napraviti razliku pa ćemo je samim tim porediti i sa referentnim Radeonom RX480 kao i sa Asus ROG Strix RX480 karticom kako bismo zaključili šta najbolje može odgovarati kojoj grupi korisnika. Kartica na sebi sadrži 8GB memorije tako da sa te strane nećete morati da brinete o tome da će vam zafaliti prostora za velike teksture u igrama u narednom periodu. S druge strane ono što je još interesantnije jeste da je ovo kartica bazirana na ovom čipu sa višim fabričkim klokom, dok je referentni model imao bazni klok od 1266MHz boost clock, a Asus to povećao na 1286MHz, a Sapphire je odmah po ugradnji spreman da podigne boost clock na 1306MHz što je još 20MHz više.

Sapphire nudi nešto standardniju opciju hlađenja od Asusa sa „samo“ dva ventilatora što znači da je kartica po dimenzijama vrlo slična referentnom modelu i da nećete imati problema sa smeštanjem u manja kućišta. Nažalost to donosi i nešto povišen nivo buke kada je pod punim opterećenjem ako gledamo u odnosu na Asus koji je zaista bio vrhunski tih. Ipak znatno je bolje nego kod referentnog modela. I Nitro+ ima mogućnost da kada ne radi ništa grafički intenzivno potpuno isključi ventilatore i na taj način postane bešuman što je svakako za pohvalu. Sami ventilatori jesu kvalitetni a Sapphire se hvali i svojom Freeflow tehnologijom koja omogućava bolji protok vazduha kroz karticu zahvaljujući dizajnu kulera ali i backplatea koji se nalazi sa zadnje strane. Iako Sapphire napominje da su ovi ventilatori do 85% izdržljiviji nego standardni ipak su uneli i jednu zanimljivu opciju koja će vam produžiti vek kartice – quick connect. Za kompletan review karte kliknite na link OVDE. Pratite PlayZine! za sve o neophodnom hardveru za pravi gejming!

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top