Ostalo

Popularni gejmer preminuo tokom 24h strima u dobrotvorne svrhe

Nije prošlo ni pola dana kako smo danas pisali o uspešnom League of Legends gejming maratonu koji je je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, a evo sada saznajemo da se jedan sličan poduhvat završio na najtragičniji mogući način.

Poznati World of Tanks igrač i strimer, Brajan “Poshybrid” Vinou, preminuo je prethodne noći prilikom dvadesetčetvoročasovnog strima, čiji je cilj bio da se sva prikupljena sredstva daju u dobrotvorne svrhe.

Prema informacijama koje su dali njegovi moderatori sa strima, on je oko pola 4 noću otišao na pauzu kako bi ispušio cigaretu pre nego što se vrati da nastavi sa strimovanjem, i pritom je ostavio strim uključen. Ali se sa puš-pauze nikada nije vratio, a strim je sve vreme radio. Publika na strimu je mislila da jednostavno nije izdržao 24h i da je zaspao. Međutim, kako je prošao skoro ceo dan, a od njega nije bilo ni traga ni glasa, jedan od njegovih glavnih moderatora ga je kontaktirao preko Discorda i privatnih poruka oko 19h sutradan.

Na te poruke nije odgovorio PoShYbRiD, već osoba koja se predstavila kao detektiv, koji je potvrdio da je Brajan preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, ali se ubrzo ispostavilo da je do toga došlo zbog komplikacija sa radom srca, najverovatnije zbog lišavanja sna, ali i teške pušačke navike, jer je bilo poznato da je Brajan strastveni pušač. Brajan je imao 34 godine.

PoShYbRiD je bio veoma popularna ličnost u World of Tanks zajednici, znali su ga kao veselog momka koji je uvek voleo da zbija šale, i na Redditu možete pročitati neke od pozitivnih komentara o njemukada se saznalo za tragičnu vest.

Iako je ova smrt veoma, veoma redak slučaj, ovo svakako nije prvi put da se ovako nešto desi, i mislimo da bi Twitch morao da uvede otvorenu zabranu strimovanja nakon određenog vremena, kako bi ovakve stvari prestale da se dešavaju. Mnogi strimeri osećaju potrebu da moraju neprestano da strimuju i da idu u ekstreme kako bi zadržali publiku, ali i privukli potencijalno novu, jer je teško probiti se u sve većem moru strimera.

 

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top