PC

Blizzard ugasio Overwatch verziju Playboy časopisa – PlayWatch

Iako se Blizzard maksimalno potrudio da Overwatch bude “family friendly” igra, sa minimumom “odraslog” sadržaja, ipak je u pitanju naslov sa gomilom veoma privlačnih ženskih karaktera koji su brzo ispunili snove i maštanja mnogih Overwatch zaluđenika širom sveta.

Prirodno, sve što je popularno i ima ženske likove, veoma brzo se našlo i u porno industriji, ali i u bezbrojnom moru priča, stripova, slika i sličnog sadržaja koji prave fanovi, a koji često ima određene erotske motive.

Korak dalje je napravio izvesni umetnik Manusogi, koji je kreirao čitav fiktivni časopis pod imenom PlayWatch, pogađate – Overwatch verziju čuvenog Plejboj časopisa. Počelo je sa kojom slikom tu i tamo, ponekom naslovnicom, da bi se vrlo brzo pretvorilo u ozbiljan projekat koji je imao čitava izdanja časopisa smeštenih u svet Overwatcha, sa izmišljenim intervjuima, pričama, člancima i naravno “umetničkim” slikama Overwatch dama. Sadržaj je pravio ili sam autor, ili je prikupljao sadržaj i radove koji su mu slali drugi fanovi voljni da rade na ovom projektu.

Izgleda da je cela priča postala malo i previše uspešna, pa je Blizzard, koji inače nema previše problema sa umerenim fan-made sadržajem svojih igara, ovde napravio za njih nekarakterističan potez i preko advokata i posredničkih firmi naložio gašenje sajta i momentalni prestanak rada na PlayWatch časopisu. O ovome je fanove obavestio sam Manusogi, koji je rekao da će privremeno ugasiti sajt, ali da planira da kontaktira Blizzard i vidi u čemu je problem jer je u pitanju isključivo sadržaj pravljen od strane fanova iz ljubavi, i da se ne radi nikakva monetizacija na račun vlasništva Blizzarda.

Ostaje nam da vidimo kako će se ovo razrešiti, ali navijamo da PlayWatch nastavi da postoji, jer je svakako imao… zanimljiv sadržaj.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top