Nintendo 3DS

Izgubljene 10 000 dolara vredne Super Nintendo igre su pronađene!

Pre oko desetak dana smo vam pisali o velikoj nesreći koja je zadesila poznatog Super Nintendo entuzijastu “Byuu”, kome je američka pošta izgubila oko 10 000 dolara vredan paket retkih Super Nintendo kertridža, koje je za potrebe digitalnog čuvanja pozajmio od jednog nemačkog kolekcionara. Više detalja o tome možete pročitati u našem originalnom članku o ovom slučaju.

U osnovi, on je želeo da prikupi sve ikada verzije Super Nintendo igara i zatim ih digitalizuje u obliku ROM fajlova, kako bi ih sačuvao od eventualnog nestanka. Pomenuti nemački kolekcinonar mu je slao svoju kolekciju u SAD u paketima od po 100 kertridža, prvi je uspešno došao i vratio se do Nemačke, ali drugi paket je nestao bez traga i nije ga bilo jače od mesec dana, pa  je Byuu i pored svih napora na kraju odustao, misleći da je to već završena stvar.

Ipak, upravo je silna medijska ispraćenost ovog slučaja bila ključan faktor da ova priča ipak dobije srećni završetak. Naime, kako je preneo sam Byuu, jedan od glavonja u USPS (američka pošta) je primetio ovaj slučaj u medijima, i lično se zainteresovao da se reši, pa je pozvao Byuua da ga pita za detalje i otvori interni slučaj po ovom pitanju. Nakon desetak dana istrage i raznih tragova, paker je konačno pronađen!

Ispostavilo se da je završio na ko zna koji način negde u zaboravljenim ćoškovima magacina pošte u Atlanti, umesto na adresi u Nju Džersiju, gde Byuu živi i gde je paket trebao da stigne. Presrećnom Byuu je pao kamen sa srca, jer em će moći da nastavi sa radom na svom projektu, em neće morati da sakuplja novac kako bi ga vratio vlasniku kertridža, em je i samog nemačkog donatora učinio srećnim, jer će na kraju ipak dobiti nazad svoju vrednu kolekciju.

Buyy je odmah na licu mesta proverio pakete i sve kertridže i ustanovio da su svi u savršenom stanju i tom prilikom ih je slikao kako bih ih podeli sa svima na redditu, a sliku možete videti ispod:

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top