Nintendo Switch

Nintendo Switch – levi joy-con ne radi kako treba?

Mnoge poznate svetske medijske kuće i persone su već dobile svoje primerke Nintendo Switch konzola, kako bi uradili testiranja i napisali prve utiske o ovom novom članu Nintendo porodice.

I dok se o raznim stvarima možete pisati u zavisnosti od ličnih preferencija i utisaka, jedna stvar je upečatljivo zajednička u svim ovim izveštajima, levi joy-con (kako se zove kontroler za Switch) ima ozbiljnih problema sa desinhronizacijom tokom korišćenja odvojeno od konzole, gde desinhronizacija tokom igranja “stabilno” raste do granica neigrivosti!

Artur Džis sa popularnog portala Polygon kaže da je izuzetno zadovoljan konzolom, ali naglašava da je trenutno najveći gorući problem konzole “osnovna pouzdanost”, i da je tokom njegovog igranja Breath of the Wild, dok mu je Switch bio stacionaran u doku, imao konstantnih problema sa delimičnim ili potpunim gubitkom sinhronizacije između specifično levog joy-cona i konzole.

Identično iskustvo su podelili i Džejson i Kirk sa portala Kotaku, kažu da levi joy-con sporadično potpuno gubi sinhronizaciju sa igrom i praktično mora da se cela konzola restartuje.

https://twitter.com/jasonschreier/status/834767748685262850

Ovi novinari su pričali o ovome i sa svojim ostalim kolegama koji su bili te sreće da dobiju rane preveiw kopije Nintendo Switch igara i kaže da se gotovo većina njih bez ikakvog sugerisanja žalilo na isti ovaj problem, što kod budućih korisnika stvara potencijalnu paniku.

Ukoliko se ispostavi da je problem softverske prirode, lako će se rešiti jednostavnim firmware apdejtom, ali ukoliko je do samog harvdera, Nintendo je u velikom sosu, i nije nemoguće da će možda morati i da potpuno povuče i zameni sve leve joy-con kontrolere.

Nintendo je kontaktiran po ovom pitanju za komentaru, ali u trenutku posanja ovog članka još nije dao nikakav odgovor, tako da nam ostaje da vidimo i saznamo u čemu je problem.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top