PC

Pillars of Eternity II juri ka 5 milona dolara

U trenutku dok ovo pišemo u ranim jutarnjim satima petka, 24. februara, ostalo je još oko 20 sati do završetka crowdfunding kampanje koju je Obsidian pokrenuo na platformi Fig, za igru Pillars of Eternity II: Deadfire, nastavak njihovog uspešnog RPG-a Pillars of Eternity. U ovom trenutku igra je sakupila oko 3,9 miliona dolara, što je izjednačilo cifru koju su svojevremeno sakupili za prvobitni Pillars of Eternity, tada na Kickstarteru, već davne 2012. godine.

Pre par dana smo saznali da ćemo za razliku od tradicionalih baza u Obsidian igrama, ovde za bazu imati – vaš lični brod, nešto što je ranije bilo nagovešteno, a nekako dođe i prirodno imajući u vidu da se igra ipak dešava u arhipelagu Deadfire.

Po onome što smo pročitali, ovi brodovi će imati brdo opcija za prilagođavnje, što kozmetičkih, što onih koje se tiču gejmpleja. Mapom sveta (odnosno, jel te, arhipelagom) ćete putovati upravo vašim brodom, a  postojaće i borbe/situacije na otvorenom moru, kada će neprijatelj pokušati da preotme brod od vas, naletite na brodolomce, morske nemani… Ukoliko se dostigne cifra od 4 miliona (a hoće sasvim izvesno), Obsidian će dodati i druge brodove u igru, koje možete “pazariti, okriti ili čak ukrasti/oteti”.

Kako brod izgleda u praksi, možete videti ispod:

 

Ali to nije sve što nas čeka ovih poslednjih par sati kampanje. Obsidian je rešio da crtu sa stretch ciljevima postavi ambiciozno – idući do 5 miliona dolara, gde se nalazi poslednji stretch goal  – Ydwin kao kompanjon. Nju smo već imali prilike da vidimo prilikom predstavljanja Sidekicks , vaših saputnika koji su negde na pola puta između punokrvnih kompanjona i bezličnih plaćenika. Sidekicks će imati svoju pozadinu i određenu agendu, ali neće imati previše ličnosti niti će biti uključeni u realtionship sistem.

Fanovima se posebno svidela upravo Ydwin, i mnogi su odmah poželeli da je vide kao punog, pravog companiona. Obsidan je odgovorio na to i rekao, dođite do 5 miliona dolara, i dodajemo Ydwin kao pravog comapaniona, i pritom dodajemo još jednog novog Sidekick lika, kako bi ih ostalo četvoro. Ostalo je još dvadesetak sati do kraja kampanje, i biće pravo čudo sakupiti milion dolara za tako kratko vreme, ali se nadamo da će do toga doći,  želimo da vidimo Ydwin kao razvijenog saputnika, pošto njen koncept deluje zaista interesantno.

Na kraju, kako bi motivisali fanove da sa tih 4 miliona nekako doguraju do 5 milona, Obsidian će u poslednjim satima dodavati nove stretch ciljeve između, kako se koji bude otključavao. Prvi je na 4,25 miliona dolara, i deluje veoma zanimljivo – pričajuće oružje! Stari znalci cRPG igara će se odmah setiti pričajućeg mača Lilarcor iz kultnog Baldur’s Gate 2, koncept koji je veoma zabavan i koji pozdravljamo.

Ukoliko želite da podržite kampanju za PoE 2, to možete učiniti na zvaničnoj Fig stranici igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top