Nintendo Switch

OPREZ! Pazite na površine vaših Nintendo Switch konzola

Juče je dugo očekivana konzola Nintendo Switch konačno stigla do ruku mnogih fanova širom sveta i ljudi su masovno krenuli da dele iskustva. Naravno najveću pažnju je svakako skrenula nova Zelda, koja trenutno na Metacriticu ima neverovatnu prosečnu ocenu od 98, od preko 60 recenzija kritičara.

Nažalost, stigle su i prve negativne stvari oko konzole, a one se pre svega odnose na kvalitet materijala površina koje imaju dodira sa spoljašnošću, i tiču se ekrana i površine Joy-Con uređaja.

Kompanija dbrand je prva koja je javila loše vesti i to tako što je uradila jedan veoma lep i nesvakidašnji gest (doduše, bili bi tuženi da nisu upozorili). Iako se ova kompanija bavi proizvodnjom licenciranih skinova i ukrasa za mnoge uređaje, pa između ostalog sada i za Switch, upravo su oni ti koji su prvi javili da niko ne bi trebao da kupuje i lepi stikere/skinove po Switch konzolama, bar ne one koji koriste trenutnu tehnologiju lepljenja, jer Switch plastika/guma ne reaguje dobro na njih i praktično se sama od sebe izjede za veoma kratko vreme, a rezultate njihovih testiranja su i sami postovali u slikama, nakon što su isprobali neke od njihovih prvih stikera za Switch, poput ovog mat belog skina koji vidite ispod, kao i izjedene površine nakon što su ga skinuli.

 

Tako da vam zasada i mi i kompanija dbrand savetujemo da ne ukrašavate vaše Joy-Con kontrolere, kako vam se ne bi uništila guma/plastika na njima. Ovo je svakako zabrinjavajuće, jer deluje da se ovako vremenom veoma brzo može uništiti i samim lojem/znojem koji vaša koža na prstima prirodno ispušta, ali se nadamo da to nije slučaj i da do reakcije dolazi isključivo zbog materijala u stikerima.

Drugi problem se pojavljuje sa ekranom, i autodestrukitvne je prirode, ako tako možemo reći, nešto što je već ranije viđeno sa Nintendo 3ds, i prosto je neverovatno da je ovakva stvar opet prošla ispod radara u Nintendo kontroli kvaliteta. Naime, postolje (dok) u koje stavljate vaš Switch kada ste u kućnoj varijanti igranja, može vrlo lako da ošteti i vidljivo ogrebe površinu konzole po ivicama, i ovo je nešto što su prijavili mnogi korisnici prvog dana na Redditu, a mnogi se već i snalaze za kućnim rešenjima izolacije površina koje grebu vaš ekran, poput stavljanja izolir trake. Ispod možete videti i kakvog je kalibra ta šteta koju dok pravi na (plastičnom) ekranu, ali i to kako se korisnici snalaze da bi ublažili ovo trenje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top