PC

World of Warcraft: krenulo banovanje top igrača koji pomažu za pare

Pre igraonica, postojale su popularne “buvare” gde ste mogli da igrate arkade na žeton. S obzirom da su igre bile (namerno) teške, naročito bosovi, uvek su se okolo muvali likovi koji bi nudili svoje usluge prelaženja teških deonica uz čuvenu rečenicu – “‘Hoćeš da ti pređem kraljicu?”. Mnogi bi klinci pali u iskušenje da daju novac od užine da im neko pređe deo na kome su već izgubili mesečni džeparac.

Vremena se menjaju, ali stare navike ostaju, naročito ako može od njih da se zaradi. To je posebno izraženo u World of Warcraftu gde top su top igrači napravili privatan biznis glumeći bukvalno plaćenike. Naime, manje vešti igrači bi ih angažovali kako bi sa njima prošli kroz za njih preteške tamnice. Na taj način oni bi veoma brzo dobili experience, lootove, zlato za koje bi morali da se debelo pomuče, dok bi “plaćenici” sa nabudženim herojima dobili keš. Svi srećni, svima lepo ako pitate njih, ali je Blizzardu izgleda dosadilo da tolerišu ovaj biznis, pa su krenuli sa banovanjem igrača:”

“Nedavno smo preduzeli mere protiv više naloga koji su aktivno učestovali ili reklamirali prodaju raidova ili čišćenja tamnica za pravi novac. Ovakvo ponašanje je očigledno kršenje World of Warcraft pravila korišćenja. Od igrača koji su kažnjeni mnogi su članovi najboljih Guildova. Želimo da svima stavimo do znanja da su svi oni znali da krše pravila. U budućnosti ćemo mnogo aktivnije motriti na ovakve radnje kako bi se pobrinuli da pravila budu poštovana. Ovo uključuje prodaja usluga za pravi novac, deljenje naloga i druge prekršaje.”

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top