Vesti

Prvi Easter egg ikada je stvoren u pradavna vremena gejminga

Verovali ili ne, da biste pronašli prvi Easter egg, morali biste da kopate po igri staroj 40 godina!

Ovo je otkrio tvorac  Atari arkadne igre Starship 1 Ron Milnder u razgovoru sa Edom Frajsom, potpredsednikom game publishinga u Microsoftu. Milner je otkrio da je u igri programirao poseban backdoor trik koji je omogućavao besplatno igranje 10 partija ako bi se aktivirao.

To je bila prva i poslednja igra koju je ikad programirao i skoro sigurno prva igra sa Easter eggom. Interesantno je da 30 godina niko nije znao da postoji ovaj Easter egg jer je Milner ćutao kao zaliven.

Da bi se aktiviralo igranje 10 igara trebalo je pri ubacivanju novčića držati start i fejzer dugme. Ovo bi aktiviralo pozdravnu poruku “Hi Ron” i igrač bi bio nagrađen sa 10 besplatnih partija.

Starship 1 je izašao u julu 1977. godine što ovu igru čini prvom kad su Easter eggovi u pitanju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top