Opisi igara

Brajan Fargo najavio penziju nakon Wasteland 3

Legenda RPG žanra i generalno industrije video igara, Brajan Fargo, najavio je povlačenje u penziju nakon što se završi rad na Wasteland 3.

Brajan Fargo je veteran industrije, koji je osnovao čuveni Interplay pre gotovo 35 godina. Pod njegovim okriljem, što kao izdavači, što kao developeri, izašle su takve legendarne igre i franšize kao što su Baldur’s Gate serijal, Planescape: Torment, Wasteland serijal, Icewind Dale serijal, Earthworm Jim, Fallout 1&2 i druge.

Tokom prve decenije ovog veka, nije imao previše uspešan period, ali je njegov povratak na velika vrata došao sa crowdfundingom, odnosno pojavom Kickstartera, gde je njegov studio inXile praktično preporodio i sam sebe, ali i žanr tradicionalnih RPG igara, sa višemilionskim kampanjama za Torment Tides of Numenera, Wasteland 2 i Bard’s Tale IV.

Studio trenutno radi na Bard’s Tale IV, kao i na trećem nastavku u Wasteland serijalu, koji je finansiran preko Fig kampanje, i Brian Fargo je danas u izjavi za Eurogamer najavio da će nakon što se završi rad na Wasteland 3 “doći vreme da se malo odmori i posveti drugim stvarima”. Kako kaže “inXile ostavljla sposobnim i talentovanim ljudima, bez trunke dugova, jer inXile ne duguje nikom ništa zahvaljujući backerima njihovih igara”.

Plan za završetak rada na Wasteland 3 je trenutno sredina 2019. godine, tako da Fargov odlazak u penziju neće skoro.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top