Filmovi-Serije

Dizni optužen da je ukrao ideju za Zootopiju

Kad zarađuješ desetine milijardi dolara uvek postoji šansa da se neko javi i optuži te da si mu ukrao ideju.

Scenarista Geri Goldman tužio je Dizni zbog navodne krađe ideje za njihov animirani hit Zootopia, ili kako su kod nas preveli Zootropolis.

Tužba nije naivna, pre svega jer dolazi od strane lika koji koji je radio na scenarijima za filmove Totalni opoziv i Veliki problem u Maloj Kini.  On tvrdi da je predstavio Dizniju koncept za Zootopiju u dva navrata 2000. i 2009. godine. On tvrdi da su mu ukrali ne samo ideju već i likove.

Goldman tvrdi da je Dizniju predložio seriju Zootropolis filmova, gde je prvi trebao da se zove Loony. Film bi govorio o animatoru koji je nacrtao svet u kome životinje žive kao ljudi. U njegovoj verziji glavni likovi su veverica Mimi i hijena Rosko. Oni imaju iste karaktere kao zečica Džudi i lisac Nik. Pogledajte kako su izgledali likovi u njegovoj verziji Zootopije:

zootopia

Ako dobije ovu tužbu Goldman će se ozbiljno opariti jer je Zootropolis uzeo preko milijardu dolara na svetskim blagajnama, a ima i Oskara za najbolji animirani film. Dizni naravno sve negira i tvrdi da će na sudu dokazati nevinost.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top