PC

Minecraft prodat u neverovatnih 122 milona kopija!

Fenomen zvani Minecraft je zaista teško objasniti i da bismo uspeli da uđemo u njegovu srž bio bi potreban makar jedan omanji naučni rad koji uključuje širi spektar oblasti istraživanja. Ipak, i bez nauke jednu stvar možemo veoma lako da zaključimo – u pitanju je neverovatno popularna igra koja je prešla sve granice u istoriji industrije.

Dovaljno je pogledati najnovije podatke koje su developeri podelili sa nama kako bismo shvatili o kakvom se fenomenu tu radi. Igra je od kada se pojavila krajem 2011. godine, pa do feburara ove godine, prodata u nezamislivih 122 miliona kopija, a na mesečnom nivou igru aktivno igra preko 55 miliona ljudi!

Jedina igra koja je prodata više od Minecrafta je legendarni Tetris, koji je do sada prodat u skoro pola milijardi primeraka. Ispod Minecrafta su  Wii Sports sa 83 miliona i GTA V, koji je prodat u 75 miliona primeraka do ovog trenutka.

Igrate li i vi Minecraft? I šta mislite, šta je rezultat popularnosti ove igre?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top