Filmovi-Serije

Ulični psi dobili svoju igru

Legendarni film Kventina Tarantina dobija svoju igru. Reservoir Dogs: Bloody Days prati nasilje koje smo videli na filmu, tako da možete da očekujete hektolitre krvi. Igra izlazi povodom velikog jubileja – 25 godina od izlaska filma.

Ovo nije prva igra inspirisana kultnim filmom, još 2006. godine se pojavila pucačina iz trećeg lica jednostavnog imena Reservoir Dogs, koja je prošla loše kako kod kritike, tako i kod fanova, a ostala je upamćena jedino po kontroverzama i nasilju koje je dovelo do zabrane igre u Australiji i na Novom Zelandu.

Reservoir Dogs: Bloody Days radi studio Big Star Games iz Barselone, koji je do sada uglavnom radio igre za telefone, tako da im je ovo prvi naslov fokusiran na računare i konzole.

Na prvi pogled deluje kao samo još jedan klon hit serijala Hotline Miami, ali ono što igru izdvaja iz klasičnih top-down shooter igara jeste “The Time Back” mehanika. U svakoj misiji vodite tim sastavljen od nekoliko članova vaše “obojene” bande i izdajete im pojedinačne komande u intervalima od desetak sekundi do punog minuta. Kada odigrate jednu sekvencu sa jednim karakterom, vratite vreme unazad i krenete sa drugim, dok će prvi lik pratiti baš onu putanju i akcije koje ste mu pre toga zadali. I tako za svaki interval u igri izdajete pojedinačne komande svakom od vaših likova.

Ovo od igre, pored standarnog haotičnog šutera, pravi pravu malu strategiju gde na osnovu informacija koje znate iz igranja sa prvim likom zadajete komande vašem sledećem liku i tako dalje. Tokom misija sakupljaćete i keš koji ćete koristiti za kupovinu oružja za efikasnije rešavanje misija. U igri će postojati ukupno 18 misija, koje će po rečima autora imati veliku replay vrednost zbog velikog broja načina da završite misije.

Ono što će možda razočarati fanove jesto to što su Mr. Pink, Mr. Brown i ostatak ekipe generički karakteri, odnosno lik i glas im ne daju kultni glumci iz filma, a i sam Tarantino praktično nema nikakvih dodirnih takačka sa igrom, osim što je za istu dao zeleon svetlo.

Pogledajte kako će izgledati ova igra u videu ispod:

 

Još uvek se ne zna tačan datum izlaska ove pucačine iz ptičje perspektive a la Alien Breed. Ako je video ikakva referenca, očekuju nas hektolitri krvi, i to pre svega organa reda i zakona.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top