Vesti

Poznate su specifikacije za Xbox Scorpio – najjača konzola do sada!

Večeras je i zvanično prikazana konzola Xbox Scorpio, najnovija, unapređena verzija konzole Xbox One. Prikazana je preko Youtube kanala Digital Foundry, koji je za to dobio ekskluzivna prava.

Po onome što smo videli, sada možemo sa sigurnošću da kažemo da je u pitanju do sada najjača konzola u istoriji gejminga, koja premašuje i tehničke karakteristike konzole PlayStation 4 Pro, koju je Sony lansirao prošle jeseni.

Konzola ima čak 12GB DDR5 RAM memorije, procesor sa 8 x86 jezgara klokovanih na 2.3GHz i grafičku kartu sa 40 računarskih jedinica na 1172MHz. Ispod možete videti uporednu tabelu konzola Project Scorpio, Xbox One i PS4 Pro.

Kao deo promocije nove konzole, Scorpio će “terati” Forza na 60 FPS u pravoj 4K rezoluciji, što je zaista impresivno. Da li će Scorpio biti trenutak buđenja za posustali Xbox ostaje da se vidi, ali tu je i dalje problem nedostaka dobrih igara i ekskluziva, sa kojima Sony bombarduje fanove i vlasnike PS4 svakog meseca.

Detaljnu tehničku analizu nove konzole možete pričitati na Eurogameru, koji je vlasnik Digital Foundry kanala.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top