PC

GTA V uči programe za automatizovane automobile

Ukoliko bar malo pratite auto industriju ili generalni razvoj tehnologije, znate da je trenutno jedan od hitova i glavni pravac razvoja okrenut ka vozilima kojima nisu potrebni vozači, odnosno automatizovana vozila u kojima vi samo sedite, a program sve radi za vas.

Međutim za razvoj ovakve tehnologije je potrebna ogromna količina vremena i pre svega gomila prakse i testiranja za AI, kako bi naučio šablone i ponašanja koja će mu biti korisna u stvarnom svetu.

Kako stvarni svet, iz očiglednih razloga, nije pogodan za ovakva testiranja, jer donosi previše rizika, a “kontrolisana” okruženja jednostavno ne mogu da adekvatno postave sve neočekivane situacije na koje program treba da se navikne, razvojni timovi su se okrenuli jedinom logičnom odgovoru – GTA V.

GTA V sadrži preko 260 vrsta automobila, 14 različitih vremenskih uslova i na hiljade NPC ljudi koji se nasumično i sa random ponašanjem kreću po mapi, sa veoma bogatim reljefom i infrastrukturom koja uključuje mostove, raskrsnice, reke, male i velike puteve, auto-puteve, pruge…

Dejvid Baket iz kompanije Neo, koja ima za cilj da uvede automatizovana vozila na ulice SAD do 2020. godine, kaže da je jednostavno GTA V najbolja i najopširnija simulacija ikada i da je zato veoma pogodna za testirnje njihovog softvera, pogotovo što sve situacije mogu iznova i iznova da simuliraju, kako bi prikupili najpreciznije podatke i u skladu sa time pristupili problemima sa kojima se suočavaju u programiranju ovih programa.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top