PC

Steam dobija ogromnu konkurenciju u vidu kineskog giganta?

Kineska megakorporacija Tencent je ovih dana rešila da svoju gejming platformu “Tencent Games Platform” rebrendira i sada će se zvati “WeGame”, a pored toga mnogo je značajnija informacija to da su rešili da se otvore za celokupno svetsko tržište i tako potencijalno ugroze najvećeg svetskog igrača, kompaniju Valve i njihovu Steam platformu.

Da je ovo ozbiljan korak i potencijalno veliki potres na svetskom gejming tržištu govori informacija da Tencent već sada ima preko 200 miliona korisnika, dok Steam po poslednjim statistikama ima oko 125 miliona, i sve što je Tencetu potrebno jeste dobar prodor na zapadno tržište.

Koliko je Tencent jaka kompanija, dovaljno govori i činjenica koju malo ljudi zna, a to je da je ova kompanija stopostotni vlasnik Riot Games, studija koji radi League of Legends, kao i kompanije Supercell koja je uradila planetarni mobilni hit Clash of Clans, a poseduju čak i deo akcija u Epic Games i Activision Blizzard.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top