PC

Autor knjiga o Witcheru osuo paljbu po igrama

witcher3 geralt wild hunt

Andrej Sapkovski, autor sada već veoma poznatog serijala knjiga o Vešcu Geraltu, dao je veoma kontroverzan intervju Waypointu. Čovek koji je odgovaran za stvaranje sveta koji je kasnije CD Projekt Red pretočio u video igru, izjavio je kako su upravo njegove knjige poboljšale prodaju Witcher igara.  Takođe, na sve to, dodao je da je izlazak Witcher igara na tržište njemu poremetio prodaju knjiga, i da ih je zbog toga prodao manje nego što je planirao.

Jedna od najkontroverznijih izjava koju je imao, odnosi se na rasprostranjenost Witcher igara, za koje smatra da ne bi uopšte ni bile popularne van Istočne Evrope, te da je razlog za to upravo popularnost njegovih knjiga. Pored osute paljbe po Witcher igarama, dodao je da on ne vidi način da se video igrama podigne kultura i da nema mesta za sofisticarani jezik koji karakteriše njegovo pisanje.

Za razliku od njega, u istom intervjuu, Dmitry Glukhovski, autor knjiga Metro 2033 i 2034,  ističe da je veoma svestan uticaja gejming industrije na popularnost njegovih dela, te da smatra da su i knjige i igre pozitivno i dvosmerno uticale na prodaju i širenje veće slike o priči o postapokalipitčnom svetu posle 2033. godine.

Ako vas zanima, ceo intervju sa Sapkovskim i Gluhoskim možete pročitati na Waypoint sajtu, a mi vam to definitvno preporučujemo, jer predstavlja sjajan odraz jednog starijeg i jednog novijeg razmišljanja dva pisca koji su svakako veoma dobri u onome što rade, samo im je pogled na gejmersku industriju na totalno suprotnim stranama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top