PC

Od tvorca X-COM serijala stiže nova igra: Phoenix Point

X-COM franšiza je dobro poznata i mladim i onim nešto starijim naraštajima gejmera.

Jedni su 90-ih godina prošlog veka uživali u ovim poteznim strategijama koje su tada predstavljale revoluciju i utemeljenje žanra, dok  je ove decenije franšiza doživela sjajni reboot u vidu XCOM: Enemy Unknown i još boljeg prošlogodišnjeg nastavaka jednostavnog imena XCOM 2.

Danas pričamo o ovom legendarnom serijalu zato što je idejni tvorac prve X-COM igre, Džulijan Golop(Julian Gollop), predstavio FIG kampanju za svoju novu igru imena Phoenix Point. Na igri radi njegov studio Snapshot Games, koji je 2013. godine osnovao u Sofiji, i za potrebe rada na igri preko FIG kampanje traže 500 000 dolara, a u trenutku dok pišemo ovu vest, svega par sati od početka kampanje, već su prikupili oko ~180 000 dolara.

Priča igre je ta da su naučnici 2022. godine u večitom polarnom ledilu otkrili takozvani Pandora virus, koji je bio gotovo potpuno tuđinski i sa gotovo nikakvim sličnostima u strukturi sa ostalim živim svetom. Virus se proširio neverovatnom brzinom i izazvao ogromne mutacije, mešanja DNK životinja i ljudi, pomor i druge katastrofe,  te kroz par decenija nastao je opšti haos. Radnja igre se upravo i dešava par decenija nakon tog događaja, 2057. godine.

Vi ste deo The Phoenix Project grupe, čija je svrha da sakupi najbolje od najboljeg što ljudski rod nudi i pokuša da spasi planetu i čovečanstvo. U tome će vam se, osim čudovišnih mutanata koji vladaju morem, suprotstaviti i druge interesne grupe koje nad vladaju ono malo sigurnih zona što je preostalo na Zemlji.

Što se gejmpleja tiče, već na prvu loptu je jasno da se radi o praktično preslikanom konceptu iz XCOM igara. Sa jedne strane tu je taktička potezna borba sa odredima, a sa druge strane tu je “viša” strateška igra na mapi sveta. Naravno, igra nudi i neka svoja jedinstvena rešenja i verujemo da ćemo ih tek videti, kako se kampanja na FIG-u bude odvijala.

Za sada, ispod možete videti prvi trejler igre, a sve informacije možete saznati i na pomenutoj stranici FIG kampanje prateći ovaj link.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top