PLAY! ; PLAY! Zine

Čovek iza The Disney Afternoon Collection se bavio njihovim piratizovanjem u mladosti

Juče je zvanično izašla kolekcija remasterovanih Dizni video igara pod imenom The Disney Afternoon Collection u kojoj se nalaze 6 klasičnih Diznijevih igara koje je Capcom radio u periodu 1989-1993. za tadašnji Nintendo Entertainment System (NES).

To su igre koje smo svi mi u redakciji obožavali kao klinci: DuckTales, DuckTales 2, Darkwing Duck, TaleSpin, Chip ‘n Dale Rescue Rangers i Chip ‘n Dale Rescue Rangers 2. Port za moderne sisteme je uradio Digital Eclipse, koji je već 2015. godine uradio Mega Man Legacy Collection projekat sa sličnom osnovom donošenja klasika na današnje računare.

I Megamen i Dizni kolekcija se zasnivaju na posebnom endžinu koji je Digital Eclipse napravio i koji je u stanju da upije originalni kod sa originalnih ROM fajlova, obradi i zatim ponovo pokrene preko virtuelne mašine koja igre pokreće na modernim sistemima.

Ono što je posebno zanimljivo u celoj ovoj priči je to što je jedan od ključnih ljudi u ovom studiju, Frank Sifaldi, priznao da je posebno ponosan što stoji iza rada na ovom remasteru jer je u svojoj mladosti bio odgovoran za piratizovanje nekih od ovih igara, i da bi se čak neki detalji i zagubili, da nije bilo upravo tih njegovih piratskih kopija najranijih verzija igara.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!