PLAY! ; PLAY! Zine

Microsoft i Sony “bratski” sarađuju kada je VR tehnologija u pitanju

Možda su već skoro dve decenije ljuti rivali na tržištu konzola, koji se grčevito bore za svakog novog vlasnika konzole, ali izgleda da kada je tehnologija Virtuelne Realnosti u pitanju, kompanije Microsoft i Sony nemaju problema da otvoreno sarađuju.

Ovo je u intervjuu za Gamasutru rekao Fil Spenser, glavni čovek u Microsoftu za Xbox. Kako kaže, ove dve kompanije su redovno prijateljski slale svoje predstavnike jedni kod drugih na prezentacije dotadašnjeg rada na svojim VR uređajima. Inženjeri i programeri Microsofta bi dolazili da saznaju i nauče o PlayStation VR, i obrnuto, timovi iz Sony VR odeljenja bi išli u Microsoft da vide kako napreduje njihova HoloLens tehnologija pomešane realnosti.

Fil kaže da “čvrsto veruje” u otvorenu budućnost kada je VR tehnologija u pitanju i zalaže se za otvorenu saradnju svih velikih igrača kako bi se zajedničkim snagama napravili veliki koraci na ovom polju. Poznato je od ranije, kada su Oculus Rift i PS VR bili u ranoj fazi razvoja, da su se timovi koji su radili na njihovom razvoju na praktično nedeljnom nivou redovno sastajali kako bi razmenili iskustva i izvukli maksimum iz svojih uređaja.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!