PlayStation 4

Injustice 2, saveti pre početka

Injustice 2 je nastavak na dobro prihvaćeni naslov „Injustice Gods Among US“. Igra  dolazi na konzole PS4 i Xbox One, a nedavno je stigao i prvi DLC koji uključuje nove karaktere Starfire, Redhood i Sub-Zero. Poput ostalih borilačkih igara potrebno je ovladati mehaničkim veštinama i naučiti što više o svom karakteru kao i o protivnicima. Ovih par saveta će vam pomoći da se brže uklopite u koncept same igre.

Prvo pređite story mode

Vežbanje u practice mode-u kao i prelaženje tutoriala nisu sami po sebi najbolji način da se upoznate sa igrom. Mana ova dva moda je što su protivnici statični, a vežba protiv aktivnog protivnika je jedini način da napredujete i naučite šta su prednosti i mane svakog karaktera. Stoga da ne biste bili vreća za udaranje u online multiplejeru pređite story mode koji je dovoljan da se upoznate sa mehanikom igre kao i sa svim karakterima.

Ovladajte jezikom igre

Kao i ostale igre, Injustice 2 ima neke svoje nazive i termine koje je potrebno savladati.  Neki od njih se odnose na konkretne karaktere, dok se većina odnosi na mehaničke stvari. U igri postoji nekoliko vrsta napada, različite varijante bloka kao i više moguđnosti izbegavanja protivnika, od kojih svaka radnja ima svoj specifičan naziv. Kada savladate jezik igre znaćete čime je najbolje da odgovorite u svakoj situaciji.

Naučite komboe

Komboi su verovatno i najvažnija stvar koju treba da naučite u igri. U odnosu na težinu izvođenja postoje tri vrste komboa: laki, srednje-teški i teški. Za razliku od recimo Steet Fighter, nije potrebno da pogodite tačan momenat kada se izvodi neki kombo, nego sve što treba je da u tačnom redosledu dovoljno brzo pritisnete dugmiće. Neki od komboa vam dozvoljavaju da izvedete i specijalni udarac nakon samog komboa, tako da kad ovladate mehanikom moći ćete da u protivnika istresete ogromnu količinu damagea u kratkom vremenu.

Obratite pažnju na okolinu

Svaki puta kada se nalazite pored nekog objekta  sa kojim je moguće imati interakciju  sam objekat će da zasija, a pored health bara će se pojaviti ikonica. Različiti karakteri se raličito koriste okolinom, oni veći su u stanju da podignu i bacaju objekte na protivnike, dok manji i pokretljiviji karakteri mogu da se odbace od objekat kao i da ih koriste u komboima.

Odaberite borca koji odgovara vašem stilu borbe

Za one koji vole agresivan nastup i dosta borbe sa protivnikom Batman i Suparman su najbolji izbor. Ukoliko uživate u ispaljivanju projektila i kontroli prostora između vas i vašeg protivnika Braniac, Geen Arrow i Doctor Fate su najbolji u tu svrhu. Ako je karta na koju igrate iznenađenje i zbunjivanje protivnika birajte Capitain Colda ili Harley Quinn.

Koristite clash

Clash je mehanička stvar specifična za Injustice 2. Super meter ili količina supermoći koju imate u datom trenutku je valuta koju koristite u clash scenariju. Sam scenario se sastoji u sledećem: kada protivnik izvodi kombo pritiskanjem napred i R2 tastera palite clash u kome ulažete super meter. Onaj ko uloži više pobeđuje, tako da ako pobedite zaustavićete protivnički kombo i dobiti heal, odnosno ukoliko izgubite damage koji primite će biti uvećan.

Naučite juggle

Juggle je proces u kome bacite protivnika u vazduh, te pre nego što padne na zemlju izvedete kombo. Svaki borac ima nekoliko načina da pokrene juggle, a osnovna prednost koju ostvarujete je to što protivnik ne može da blokira vaše udarce.

Otvorite kutije

Kutije koje dobijate igranjem sadrže delove opreme koji unapređuju borce, stoga nakon svakog iole dužeg igranja napravite pauzu da otvorite kutije. Ukoliko ste poštovali prvi savet, a to je da pređete story mode, zaradićete i nekoliko kutija čiji če vam sadržaj pomoći u multiplejer okršajima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top