PC

Izašao Steel Division: Normandy 44

Pre nekih desetak i više godina nije moglo da prođe više od mesec dana a da ne izađe po barem jedan RTS sa tematikom drugog svetskog rata.

Svi se sećamo legendarnih igara, poput Company of Heroes (2006), Blitzkrieg (2003) i Blitzkrieg 2 (2005), kao i mnogih drugih, koje su obeležile jednu eru gejming istorije i koje zauzimaju posebno mesto u srcima, sada već old skul igrača. Godine su prošle, kao i nebrojano WWII RTS igara, dok žanr nje polako izumreo (uz čast izuzecima) i dok na gejming sceni nije ostalo jedno veliko upražnjeno mesto.

Na svu sreću od danas će žudnje mnogih biti zadovoljene najnovijom taktičkom RTS igrom, Steel Division: Normandy 44, razvojnog tima Eugen Systems, izdate od strane čuvenog Paradox Interactive. Eugen Systems je inače poznat po igrama Wargame i R.U.S.E. koje su jedinstvene po gejmpleju i pristupu kada su u pitanju taktički RTS-ovi.

U igri se nalazi preko 400 istorijski tačnih jedinica (od tenkova i pešadije, preko terenskih vozila, aviona i topova) koje se mogu posmatrati bilo iz ptičije perspektive radi boljeg strateškog pregleda, bilo u apsolutnom zumu radi estetskog uživanja, a sve to uz pomoć najnovijeg IRISZOOM endžina. Ukoliko vam dosadi singlplejer kampanja i borba protiv AI-a, uvek možete upasti u kežual ili rang multiplejer meč koji podržava i do 20 igrača. Sve mape su geografski precizne, odnosno, sve su dizajnirane na osnovu originalnih izviđačkih avio snimaka iz perioda rata.

S obzirom da je akcenat Steel Divisiona stavljen na taktiku, mehanika je takva da je pažljivo pozicioniranje pravih jedinica na pravo mesto predstavlja krucijalni uslov za pobedu. Eliminacijom protivničkih jedinica pomera se linija fronta, čime se postepeno osvaja bojno polje. Svaki meč se sastoji iz tri vremenski ograničene faze i u svakoj narednoj se otključavaju dodatne jedinice, izabrane neposredno pre početka meča. To dodaje jedan poseban element igri koji se retko može sresti u strategijama. Neophodno je početi planiranje mnogo pre nego što tajmer krene da otkucava na bojnom polju, znati koja jedinica ima koju ulogu i koje su njihove prednosti i mane, predvideti protivnički izbor, izabrati pravi odnos tenkova, topova, pešadije, aviona i vozila za dostavu resursa. Samim tim je linija učenja postepena i duga pa smo sigurni da će igrači uživati u otkrivanju novih taktika i da će provesti puno nezaboravnih sati u ulogama komadanta sila Osovine i Saveznika.

Steel Division: Normandy 44 možete naći na Steamu i na zvaničnom sajtu Paradoxa.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top