Nintendo Switch

Capcomova buduća podrška Switcha možda zavisi od uspeha USF2?

Novi intervju sa direktorom kompanije Capcom otkriva nam detalje o njihovom pogledu na tržište.

Kako kaže, Resident Evil 7 i Monster Hunter XX, koji je za sada izašao samo u Japanu, prošli su ispod očekivanja. Bez obzira na to, korisnici su veoma zadovoljni kvalitetom oba naslova. Smatra da je ovo dobra godina za tradicionalnu industriju video igara, zbog dodatnih isporuka PSVR-a, izlaska Switcha kao i predstojeće Microsoft konzole.

Dao je svoju ćerku kao primer nekoga koga nisu interesovale kućne konzole do sada, sve dok se nije pojavio Nintendo Switch. Citirao je DS i Wii kao primere hardvera sa neverovatnom prodajom, koji su na početku svojih ciklusa bili uspešni jer je Nintendo pokazao ostalima kako da naprave igre koje imaju smisla na njihovom hardveru. Sa druge strane, ostale kompanije su se u početku mučile sa ovim Nintendo konzolama i prodaja im nije išla sjajno.

Stižemo i do najzanimljivije izjave, Capcom će razmisliti kako da podrži Switch na osnovu toga kako Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers prođe na ovom sistemu. To je osam godina stara igra, za koju su tada tražili $15, a sada $40, čineći ovu izjavu čudnom.

To što igrači možda ne žele da skupo plate staru tuču za novu konzolu, ne znači da ih ne zanima nijedan tip njihovih igara za Nintendo Switch. Da je cena manja a da je USF2 bio spreman na izlasku konzole, kada nije postojao ogroman izbor naslova za igranje, ovakvo razmišljanje bi imalo malo više smisla. Nije isključena ni mogućnost loše interpretacije intervjua, koji je originalno na japanskom.

Sa druge strane, verovatno je ispravno ne vezivati se previše za novi hardver, pre nego što je njegova popularnost i velika baza potencijalnih igrača, kao rezultat odlične prodaje, sasvim sigurna. U svakom slučaju, nadamo se novom Monster Hunter naslovu na Switchu u budućnosti!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top