Filmovi-Serije

Igra koji vi režirate: Late Shift

Veoma interesantna igra, od razvojnog studija Wales Interactive, pod nazivom Late Shift, je sasvim drugačija od bilo koje druge igre koje ste igrali u poslednje vreme. Naime, ovo zapravo nije video igra već interaktivni film, takozvani full motion video žanr igara, koji je bio donekle popularan 80-ih i 90-ih godina prošlog veka.

U ovom “filmu” vi kontrolišete postupke glavnog lika i na osnovu donesenih odluka menjate tok filma (tj. video igre). Mogućnosti su razne. Od plana da bežite od nevolje do uplitanja u mafijaška posla i ubistava.

Donošenje odluka se vrši odabirom ponuđenih izbora koje su čiste suprotnosti. Da li blefirati ili odigrati na sigurno, bežati ili sakriti se, žrtvovati se ili spasiti živu glavu, popustiti lepoj devojci ili ostati dostojan svom poslu, su samo neki od izbora za koje se morate opredeliti. Za ovu igru snimljeno je mnogo scena jer mnoge odluke koje donesete će vas odvesti kroz drugačiji put priče (samim tim i scene). Late Shift je posebna još i po tome što sadrži čak sedam završetaka igre.

Glavni lik za kojeg vi donosite odluke se zove Met. Met je student matematike u Londonu koji nema predstavu da će mu se život drastično promeniti. Sve počinje jednog naizgled mirnog dana, kada Met odlazi na posao na kome ima zadatak da čuva automobile gostiju. Met primećuje jedan neobičan događaj u njegovoj garaži i odlazi da proveri šta se dešava. Od tog trenutka pa nadalje počinje glavna priča ove igre.

Late Shift traje otprilike 90 minuta (u zavisnosti kako Meta provedete kroz ovu priču), i zanimljivo je napomenuti da je pisac scenarija ove igre bio autor za film Sherlock Holmes iz 2009. godine.

Late Shift je dostupna za PS4, XBOX ONE i PC.

Kako ste vi proveli “svog” Meta kroz ovu igru? Da li ste uspeli da izvučete živu glavu?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top