PC

Esports kao predmet na univerzitetu

Pod utiskom popularnosti Skyrima, odsek za engleski jezik Rajs univerziteta pokrenuo je još 2012. godine kurs nazvan: “Skandinavski Svetovi Fantazije: Stare Nordijske Sage i Skajrim”(Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim), čiji je cilj da upozna studente sa psihološkim konceptom i pokretačkom silom u kulturi jednog gejmera. Danas, univerzitet sa sedištem u Velikoj Britaniji izjavio je kako planira da uvede smer čiji je fokus usmeren ka esports industriji.

Smer će zvanično krenuti sa radom u septembru 2018. godine na Stafordšir univerzitetu, i studentima će pružiti obuku iz domena biznis i običnih kompjuterskih igara, sa akcentom na veštine koje su u povećanoj potražnji za sve mlađe od 35 godina.

“Preko 73% zaposlenih u esport industriji su mlađi od 35 godina i njihove veštine su konstantno tražene”, izjavila je Rejčel Govers, dekan univerziteta zadužen za upis novih studenata.”Kompanije su u stalnoj potrazi za ljudima sa jakim razumevanjem i smislom za preduzetničku i tehnološku industriju”. Sam smer se fokusira na biznis i kulturu esportova, od razvoja timova, zajednica i navijačkih baza do održavanja masovnih esport događaja.

Svi studenti koji budu pohađali ovaj smer će imati prilike da posete veće esport arene i događaje, dok za kompetitivne igrače postoji specijalna mogućnost stipendiranja.

Kako bi se vama svidelo da pohađate nastavu baziranu kompletno na video igrama?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top