Gadgets

Kupujete Laptop? Evo nekih preporuka

Predstavljamo vam deset laptopova koji su praktični za svakodnevu upotrebu, drugim rečima laptopovi koji su tanki, laki, a opet poseduju vrlo dobar hardver (u najmanju ruku, solidan). U ovoj listi predstavljeni su laptopovi kojima je cena oko 1000 evra. Pa da krenemo.

LG Gram 13

Ovo jedan od najlakših tableta na tržištu koji teži samo jedan kilogram. Za svoju težinu ovaj laptop je izuzetno čvrst i veoma dobru “tipkivu” tastaturu. Poseduje sedmu generaciju I5 procesora, SSD proširivu memoriju i 8GB RAM memorije. Od ovih 10 laptopova ovaj model ima najbolju bateriju, koja će držati čak do 9 sati aktivnog rada (ne i gejminga). Zbog IPS panela displej prikazuje mnogo življe boje. Za sve koji traže ultra prenosiv laptop sa dobrim displejom ovo je model za njih.

Početna cena: 1000 dolara

DELL XPS 13, 15

Ova dva modela su trenutno najpopularniji laptopovi i najprodavaniji (zanemarujući Macbook). Sam izgled ovih laptopova je privlačan. Vrlo tanke ivice na ekranu daju utisak da je ekran veći. XPS 15 model može da ima 4K displej, naravno uz vašu doplatu. Razlika između ova dva modela je prvenstveno u veličini, tj. jedan ima ekran od 15 inča, a drugi od 13 inča. Hardverske kombinacije su razne od SSD do HDD memorije, grafičkih od kojih je najbolja GTX 1050, pa do RAM memorije od 4GB do 16GB, dok je procesor uvek isti (sedma generacija intelovih procesora). Svakako laptop sa kojim nećete pogrešiti, i laptop koji bi mi izabrali.

Početna cena: XPS 13: 800 dolara

                         XPS 15: 1000 dolara

Razer Blade Stealth

Ovo je laptop koji je iznenadio mnoge prošle godine. Pre svega Stealth je laptop koji ima jači hardver od svih ostalih ovde navedenih. Namenjen je za one koji će malo više vremena provesti igrajući video igre. Ako tražite laptop sa dobrom kamerom, ovaj laptop je za vas. Važno je napomenuti da ovaj laptop ima dijagonalu od samo 12,5 inča, što će nekima biti problem, pa nije loše imati monitor da bi ga mogli spojiti kada ste u kućnom okruženju.

Početna cena: 1100 dolara

ASUS UX330

Model UX330 je najjeftiniji model od svi ovde navedenih sa cenom od 700 dolara. Asus nam nudi razne kombinacije u hadveru pa tako mislimo da je ovo najbolje uložen novac sa onim što će te dobiti. Za cenu od 700 dolara dobijate sedmu generaciju I5 procesora, 8GB RAM memorije i 256 ultra brze SSD memorije. Svakako najbolji odnos cene i performansi.

Početna cena: 700 dolara

ASUS Zenbook 3

Zenbook 3 je malo skuplji model koji pruža solidne performanse za laptop koji je veoma tanak i lak što ga čini dobrim za česta putovanja tj. veoma je lako prenosiv. Poseduje I7, 16GB RAM i 512GB SSD memorije što je impresivno za svoju debljinu. Za one koji su odlučili da potroše malo veću sumu novca ovo je idealan izbor za njih.

Početna cena: 1300 dolara

Samsung 9

Neverovatno lak. Teži ispod jednog kilograma (tačnije 0,86kg). Hardver mu nije prednost, ali nije ni mana. Ovaj laptop nije preterano popularan kod kupaca, da li zato što Samsung još uvek nije uspeo probiti se na ovo tržište, ili zbog nešto slabijih performansi ili zato što ima jaku konkurenciju sa kojom ne može da se izbori.

Početna cena: 1000 dolara

Lenovo X1 Carbon

Ovo je jedan od najbolje sklopljenih laptopova koje proizvodi Lenovo. Lenovo je poznat po njihovoj tastaturi koja je odlična i po mnogima najbolja koja se može koristiti na laptopu. Takođe, površina koja se koristi za navođenje miša je u po kvalitetu odma iza Macbook modela (koji su na vrhu već godinama). Što se tiče dizajna, moramo reći da izgleda malo staromodno, pogotovo zbog već standardnog crvenog dugmeta koji se takođe koristi za navigaciju miša (po nama potpuno nepotebno). X1 Carbon ima dosta ulaznih portova pa korsnicima kojima je to prioritet obratiće pažnju na njega.

Početna cena: 1150 dolara

HP x360

Za sve koji se odluče za kupovinu 2u1 uređaja (tablet + laptop) sigurno neće pogrešiti ako kupe ovaj model. Po performansi ovaj model je veoma sličan kao HP Spectre. Za one koji žele touch screen ekran koji mogu koristiti kao tablet, ovaj model će im ući u uži izbor za odabir.

Početna cena: 1100 dolara

HP Spectre

Spectre je držao titulu najtanjeg laptopa, ali to ga nije sprečilo da umanji svoje hardverske moći. Ovaj model se izdvaja po svom dizajnu koji je besprekoran. Zovu ga još i “Apple slayer”. Ovo je po našem mišljenju najbolji HP laptop. Postoje dve verzije ovog laptopa. Jedna je sa Intelovim procesorom I5, a drugi sa procesorom I7. Grafička je Intelova 620HD koja je integrisana i koja će moći da pokrene igre koje nisu previše zahtevne. Ekran je veličine 13 inči sa Gorilla Glass displejom.

Početna cena: 1000 dolara

Macbook Pro 13

Ne treba puno trošiti reči za ovaj model. Laptop koji je po svom dizajnu ubedio mnoge da ga poseduju. Ovo nije laptop na kome će te uživati ako ste gejmer. Bez obzira što ovaj laptop ima hardverske mane cena mu je veća nego što bi trebala biti (barem što se nas tiče), ali to nije problem za one koji su ljubitelji ove vrste jabuke. Daleko od toga da je ovo loš laptop (ne bi se našao na ovoj listi), ali mislimo da je ovaj laptop namenjen za američko tržište i da za taj novac može da se nađe bolji Windows laptop.

Početna cena: 1400 dolara

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top