PC

Friday the 13th: The Game je stigao “na police”

Iako se petak 13. ove godine pada tek u oktobru, video igra izdavača Gun Media je tu ranije da nam horora ne manjka, i od danas je dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Friday the 13th: The Game je asimetrična multiplejer horor igra u trećem licu, bazirana kompletno po uzoru na filmove serijala istog naziva. Razvojni tim se potrudio da nas podseti na serijal koji ledi krv u žilama, i vrati nas noćnim morama.

U igri se sedam igrača stavlja u ulogu tinejdžera, dok je osmi igrač sam Džejson(Jason). Caka je u tome što vi ne možete izabrati Džejsona na početku igre, već ga sistem igre nasumice dodeljuje nekom od osam igrača, koliko je maksimalno dozvoljeno po partiji. Imate 12.5% šansi da dobijete ulogu psihopate, a to znači da ćete većinu vremena provoditi u pokušaju da preživite. A to verujte mi može predstavljati veoma stresno iskustvo.

Čitav fokus igre je baziran na multiplejeru. Da li ćete saradjivati sa ostalim igračima i raditi na tome da pobegnete ili se suprotstavite Džejsonu, sve zavisi od vas. Postoji bezbroj šansi za opstanak, ali svaki izbor prate određene posledice. Igrač koji dobije ulogu najpoznatijeg ubice iz horor filmova, može nemilosrdno loviti plen ili postaviti zamke i strpljivo čekati dok se neki od nesretnih tinedžera ne nasedne. Džejson poseduje natprirodne moći, mu omogućavaju da se teleportuje sa jednog mesta na drugo i sa šesto čulo, sa kojim lakše uočava žrtve.

Igra poseduje sistem komunikacije u samoj igri koji radi po principu toga koliko ste blizu ili daleko od onog kome se obraćate, a posebno je jezivo i to što sam Džejson može da vas čuje. Ovo stvara pomalo nefer prednost onima koji se odluče da koriste komunikaciju preko recimo Discorda, ali verujemo da će developeri to nekako rešiti.

Čitava igra je smeštena u kampu oko jezera Kristal iz serijala filmova o petku 13. Igračima se pruža velika površina koju mogu da istražuju radi opstanka. Svaka sesija će biti drugačija od prethodne, tako da igrači neće moći da nauče po kom šablonu igra funkcioniše.

Igra je za PC dostupna na Steamu po ceni od 36,99€.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top