PLAY! ; PLAY! Zine

Half-Life 2 stiže u VR!

Neki od vas se možda sećaju HLVR moda iz 2013. godine, koji je u to vreme bio zaista ispred svih kada je VR tehnologija u pitanju, pogotovo kada imamo u vidu da su prve “ozbiljne” VR igre krenule da se pojavljuju tek prošle godine. Mod je nudio razne napredne mogućnosti za igranje u VR okruženju, ali je ubrzo izgubio podršku i pao u zasenak.

Danas ekipa koja stoji iza ovog moda najavljuje novi Half-Life 2 projekat u vrituelnoj realnosti, Half-Life 2 VR. Oni će iskoristi ono što su razvili sa starim modom, ali će to biti samo baza za mnogo, mnogo veći projekat, koji uključuje punu podršku za Oculus Rift i HTC Vive, podršku za motion controller, ali i celokupnu remasterizaciju same igre.

To znači osveženi efekti, teksture i animacije, HDR osvetljenje, realistične interakcije oružja i korisnički interfejs izgrađen iz korena, prilagođen igranju u VR okruženju.

Posebno je impresivan deo oko realistične interakcije oružja, jer se tim potrudio da za svako oružje u igri napravi poseban set akcija koje ćete morati da odradite vašim kontrolerima, što ima za cilj realizam u igranju, ali je zahtevalo veliki broj novih animacija i mehanika. Recimo, kada punite vaš revolver, moraćete da uradite sve što je potrebno i u stvarnom životu (otvorite, “istresete” burence, stavite municiju, zatvorite i “nategnete” okidač, a ne samo da kliknete na jedno dugme.

Mod će biti potpuno besplatan, i od igrača će zahtevati jedino da imaju na Steamu Half-Life 2. Ekipa iza moda je već pokrenula Steam Greenlight za ovaj projekat, pa ukoliko želite da ga vidite ostvarenog, pratite ovaj link i pružite im podršku! Pored HL2, planiraju da u dogledno vreme ubace VR i u  Half-Life Episode 1 i 2.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!