PLAY! ; PLAY! Zine

PETA uklonila kengura iz Tekkena 7

Tekken je borilička franšiza za koju svi znamo, ali je svoju masovnu popularnost stekla najviše na istoku. Zato i ne čudi što se Tekken 7 u Japanu igra već dve godine, a tek sada se sprema verzija za PC, koja bi trebala da se pojavi 2. juna. Međutim, ova verzija neće proći bez svojih problema, koja nisu vezana ni za rokove, bugove ili sistemsku zahtevnost. Ovaj put, kriv je, ni manje ni više, jedan kengur.

Kengur Roger Jr će biti izbačen iz ove verzije igre a i svih budućih verija Tekkena, zbog velikog pritiska grupa za zaštitu prava životinja. Izvršni producent igre, Katsuhiro Harada je objasnio medijima da je na internetu pre nekog vremena osvanuo video čoveka koji je udario kengura, a to je za ovaj naslov napravilo veliki problem. Aktivisti za zaštitu životinja su uvideli da će se tako nešto neminovno desiti i u igri (pošto je Roger Jr jedan od 38 boraca), te iz predostrožnosti od eventulnih tužbi koje bi usledile, Roger će biti izostavljen sa turnira.

PETA je izjavila da oni veruju da igrači znaju da taj kengur nije stvaran, ali da generalna slika koja se šalje nasiljem prema kenguru, ne može da vodi nečemu dobrom. Oni smatraju da životinje dovoljno pate tako što su vučene iz grada u grad, izvodeći cirkuske trikove, te da bi video igre trebale da pomognu da se svest o zaštiti životinja  proširi, umesto da im kroz igru nanose bol.

Sa druge strane, drugi predstavnik životinjske vrste, medved Kuma, ostaće u igri zbog toga što je “očigledno jači od ljudskog bića”.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!