PLAY! ; PLAY! Zine

Poslednji pisac Half-life naslova napustio Valve

Jedna od najiščekivanijih igara u istoriji industrije, Half Life 3, i dalje nema poznat status, ali svaka informacija vezana za Valve i potencijalni razvoj ovog naslova se raščlanjava na sitne delove i posle analazira kao eventualno otkriće koje bi vodilo sada već čuvenom “Half Life 3 confirmed” fazonu. Ovoga puta, te vesti ne idu u nekom pozitivnom smeru, ali opet sa druge strane – ne moraju da znače apsolutno ništa.

Chet Faliszek je pisac koje je radio na obe Half-Life 2 epizode, obe Portal igre i oba Left 4 Dead naslova. On je prethodne nedelje napustio kompaniju posle 12 godina rada u njoj. Pored toga, imao je zaduženja vezana za Counter-Strike: Global Offensive i Dotu 2. Jedan je od pisaca koji je  ostavio veliki pečat na praktično svim igrama koje je ovaj gigant objavio u tom periodu.

Međutim, ono što dodatno baca senku na čitavu situaciju u kompaniji je činjenica da on nije jedini pisac koji je napustio Valve u periodu od poslednjih godinu i po dana. Erik Wolpaw je napustio firmu u februaru 2017. godine, a Marc Laidlaw, čovek koji je je pisao scenario za oba Half-Life naslova, otišao je u januaru 2016.

Da li ovo stvarno znači da nećemo u skorije vreme videti Half-Life 3, ne možemo da tvrdimo nikako, ali svakako je sigurno da pisci koji su radili na prva dva dela i nakon toga na dodatne  dve epizode više ne rade u Valve-u. Nama ostaje da čekamo.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!