PLAY! ; PLAY! Zine

SEGA oduševljena prodajom Bayonette

Džon Klark, potpresednik marketinga SEGA odseka za Evropu, je u nedavnom intevjuu za PC Invasion izjavio da je Bayonetta prodata u preko 170 000 kopija od datuma izlaska na PC platformi. Takođe je naglasio kako je prodaja nadmašila očekivanja svih u kompaniji, pogotovu kad je PC platforma u pitanju.

Bayonetta je prvobitno bila ekskluziva za konzole Playstation 3 i Xbox 360, za koje je izdata 2009. u Japanu, i 2010. u ostalim delovima sveta. Portovana je za Windows računare ove godine. Igra predstavlja 3D akcionu avanturu u trećem licu, borbeni sistem je veoma sličan igri Devil May Cry. Priča prati vešticu imena Bayonetta, koja se budi iz 500 godina dugačkog sna, na nepoznatom mestu bez ikakvog sećanja na svoj život i čitavo postojanje. Progresijom priče ona polako otkriva detalje koji su je doveli tu gde jeste.

Ovo su pre svega sjajne vesti za PC igrače, zato što ovakav komercijalni uspeh daje nadu da će i ostali naslovi koji su ekskluziva za konzole stići i na računare. Sledeći naslov koji SEGA pušta u prodaju je Vanquish, koji je od 25. maja dostupan na Steamu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!