PLAY! ; PLAY! Zine

Square Enix prodaje IO Interactive, tvorce Hitmena

Budućnost legendarne franšize, Hitman, stavljena je pod znak pitanja, pošto je japanski izdavač video igara, Square Enix rešio da proda IO Interactive. IO Interactive je danska firma, koja je 2009. godine stigla u paketu u kom je SE kupio Eidos. Square Enix je izdao zvanično saopštenje u kome je navedeno da je to odluka koja je stupila na snagu još 31. marta, samo je danas zvanično izašla i za celu gejmersku javnost.

Odluka je doneta nakon što je posle nekog vremena sagledana čitava situacija oko Hitmen serijala, pogotovo njegove verzije iz prošle godine. Očekivanja su bila velika, a Hitmen je izlazio epizodično. Kada je završena takozvana Sezona 1 novog Hitmena, i kada su finansijski aspketi stavljeni na sto, sve ukazuje na to da je takva odluka bila negativna po Agenta 47. Izlaženje igre po epizodama je trend koji u sebi nosi i negativne i pozitivne strane, ali verovatno se IO Interactive nije pitao mnogo po tim pitanju. Jednostavno, to je bilo u modi prošle godine i Square Enix je rešio da testira to i na jednom naslovu u kome to svakako nije mesto.

Ovo je očigledan razlog zašto nije bilo nekih novih vesti po pitanju sezone 2, i postavlja se pitanje kada ćemo opet imati priliku da odigramo neki novi naslov iz ovog serijala.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!