PLAY! ; PLAY! Zine

The Executioner – igrajte RPG kao dželat i mučitelj

Uvek volimo da “lovimo” zanimljive naslove po Kickstarter kampanjama, a “The Executioner” koju radi studio Lesser Evil Games iz Moskve deluje posebno zanimljivo.

U pitanju je potezni RPG sa elementima psihološkog horora. Ono što je posebno zanimljivo kod igre i što je izdvaja iz mora RPG igara je ono što vidite i u naslovu, vi ste u ulozi gradskog dželata i mučitelja, čiji je posao da izvlači priznanja iz optuženih, i zatim da im “krati muke” na gubilištu. Težak posao, mora se reći.

Autori obećavaju mračnu i tešku priču, nelinearnu radnju, duboke dijaloge i gomilu izazovnih i moralno upitnih odluka tokom kampanje koja se sastoji od 5 poglavlja i trajaće oko dvadesetak sati. Pored zadataka koji se tiču mučenja i egzekucija, na raspolaganju ćete imati ceo grad da istražujete i odmotavate priču koja ima lične, ali i natprirodne elemente

Glavna tema igre je “cena milosti i okrutnosti”, koliko smo daleko spremni da idemo da bi izvukli priznjanje i koliko ćemo udovoljiti krvožednoj gomili koja želi da vidi smrt po koju je došla. Sve detalje o igri možete naći na njenoj Kickstarter kampanji koja je nedavno krenula, a ispod možete pogledati i promo video:

  • TinyTauren

    Naah, Darkest Dungeon rip-off i to teški, I’ll pass…

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!