PLAY! ; PLAY! Zine

The Witcher 3 se bolje prodavao u prvom kvartalu 2017. nego lani

Poljski CD Projekt je objavio finansijske rezultate za prvi kvartal 2017. godine, sa povećanjem od 17% u odnosu na prošlu godinu i ukupnom dobiti od 99.3 miliona poljskih zlota (oko 24 miliona evra). Njihov GOG odeljak je u istom periodu povećao dobit čak 63%.

Najveći deo kolača zauzeo je dobit od prodaje The Witcher 3:Wild Hunt.

Broj prodatih primeraka je u 2017. godini veći nego u istom periodu prošle godine. To i nije toliko iznenađujuće, ako se uzme u obzir pad cena. Ali ono što jeste interesantno, ukupna dobit je ove godine veća od prošle. Ostaje nam da se pitamo da li su realne cene AAA naslova od 50 i više evra, ili je realna cena niža i da li bi više ljudi kupovalo igre ako bi bile jeftinije?!?

Prodaju Witcher igara je poboljšala i igra Gwent: The Witcher Card Game, koju možete besplatno preuzeti. Igra je kreirana za PC, Xbox One i PS4.

Da Poljaci znaju šta rade, do sada smo se uverili nebrojeno puta. U prvom kvartalu 2017. godine, CD Projekt Red je uložio oko četri miliona evra u Gwent i Cyberpunk 2077, za koji uskoro očekujemo početak marketinške kampanje.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!