PLAY! ; PLAY! Zine

They Are Billions – svemirska stimpank strategija sa zombi apokalipsom

Studio Numantian Games danas je zvanično predstavio novu igru pod naslovom They Are Billions.

U pitanju je 2d singlplejer strategija u realnom vremenu (RTS) ali sa mogućnošću pauze u bilo kom trenutku, tako da ne morate da se previše brinete o vašim refleksima kao u nekim drugim RTS igrama.

Osim elemenata klasične strategije, kao što su razvoj baza(odnosno kolonija), sakupljanje resursa (voda, kamen, ulje, hrana, gvožđe, struja…), izgradnja vojske i sličnog, igra poseduje elemente i Tower Defense žanra, jer u svojoj osnovi cilj igrača je da napravi nepremostivu zabarikadiranu tvrđavu od svojih kolonija, i na taj način odbrani koloniju od bezbronjih masa mutiranih zombija.

Igra se dešava u budućnosti, gde je ljudski rod kolonizovao razne planete, ali očigledno nešto ozbiljno nije kako treba jer je svaku od tih planeta preplavila masa mutiranih ljudi. Za sada nema više zvaničnih detalja o samoj priči, tako da možemo samo da nagađamo o čemu se radi. Ono što znamo je da ćete uglavnom koristiti “starinsku” tehnologiju, odnosno raznorazne pronalaske u steampunk fazonu, zato što je znanje o svoj modernoj tehnologiji izgubljeno.

Igra vizuelno izgleda sjajno, studio Numantian Games se specijalizovao za odlične igre sa ručno crtanim 2d elementima, pa tako igra za svaki i najmanji detalj ima ogroman broj urađenih frejmova, kako bi animacije bile lepe i glatke. Podržana jer i 4k rezolucija, a igru možemo da očekujemo na jesen ove godine samo za PC.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!