Mobile

Profit Pokemon kompanije porastao za 2600% prošle godine

Prethodna godina je bila i više nego dobra za Pokemon kompaniju. Izlazak igara Pokemon GO, Niantic razvojnog tima, i Pokemon Sun and Moon, Game Freak programera, je doneo kompaniji profit od preko 143 miliona dolara. To je uvećanje od skoro 26 puta u odnosu na 2015. godinu, kada je prihod bio samo 5.6 miliona dolara.

Serkan Toto, osnivač japanske industrije video igara Katan Games, je u intervjuu za The Verge izjavio da je Pokemon GO ključni faktor u porastu zarade kompanije. “Svima je poznato da je isplativost mnogo veća ako razvojni tim pusti igru na tržište mobilnih uređaja”, izjavio je Toto.

Pokemon kompanija poseduje čitav brend, dok kompanije kao Game Freak i Niatic razvijaju pojedine igre. Ova kompanija je po zaradi na vrhu industrije proizvodnje igara u Japanu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top