Vesti

Crytek umetnici eksperimentišu sa fotorealističnim teksturama u CryEngine

Svakog dana se sve više i više priibližavamo fotorealizmu u video igrama. Pre deceniju, od grafike u Crysisu su padale vilice, a danas se razočaramo samo kada vidimo lošu senku. Put ka fotorealizmu predvodi studio Crytek CryEngine programom za programiranje i dizajn.

Viši umetnički dizajner Crytek studija, Džo Gart, se “igrao” fotorealističnim teksturama, i rezultati su fantastični, uprkos niskom skaliranju. Ishod ovog testa pokazuje da je fotorealizam moguće dostići. Problem nastaje kada je potrebno renderovati takve scene u čitavom okruženju. U primerima koje možete pogledati ispod, Gart postiže preko 100 frejma u sekundi, ali je to zbog uvećanog pregleda koji smanjuje broj detalja i iscrtavanja.

“Trudim se scene i aseti budu lagani i izbegavam korišćenje sporih i zahtevnijih karakteristika”, rekao je Gart. “Optimizovana scena ima dosta prednosti, rad se odvija brže, renderuje brže, i ta scena može biti portovana na uređaje sa niskim specifikacijama (VR, slabi računari)”.

Očekuje nas veoma svetla i realistična budućnost grafike u video igrama. Pogledajte slike/gif na kojima je Džo Gart radio i recite nam vaše utiske.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top