Vesti

Xbox One X je konačno ime za Project Scorpio

Odmah na startu Xbox E3 2017 konferencije, prikazan je novi Xbox. Prošle godine je najavljen pod imenom Project Scorpio a sada smo dobili i zvanično ime, Xbox One X.

Xbox One X je kao što je i očekivano, odgovor na PlayStation 4 Pro. Ne predstavlja početak nove generacije, sve vaše Xbox One igre i oprema će biti upotrebljivi na novoj konzoli, samo će izgledati i raditi bolje. Ovo je najmanji Xbox, nekako su uspeli da vrhunski hardver spakuju u dimenzije još manje nego Xbox One S.

Xbox 360 igre koje su radile na Xbox One konzolama će moći da se igraju i na Xu, kao i određeni naslovi sa originalnog Xboxa, što je takođe najavljeno na konferenciji.

Xbox One X dolazi sa 6 teraflopsa grafičke moći, što je više od glavne Sony konkurencije koja ima 4.2. Reklamiran kao pre svega “prava” 4k konzola, imaće i podršku za supersempling za sve igre. To znači da će i vlasnici starijih 1080p televizora dobiti poboljšan kvalite slike, a to je nešto što podržava većina igara na PS4 Pro, iako ne i sve.

Prva prikazana igra bila je Forza Motorsport 7. Radiće u nativnoj 4k rezoluciji u 60 fps-a, kao dokaz da se radi o moćnom parčetu hardvera. Cena je ostavljena za sam kraj, nije ni prikazana na ekranu već samo izgovorena, kao da je i Fil Spenser bio svestan da $499 uopšte nije malo. Xbox One X izlazi 7. novembra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top